HDMI switch 4K 120Hz - Ideaal voor 4K gaming

HDMI switch 4K 120Hz  - Ideaal voor 4K gaming

3 minuten leestijd

Wil je optimaal gebruik maken van jouw Xbox Series X of Playstation 5 door 4K en 120 fps af te spelen? Dan is het is belangrijk dat je de juiste accessoires en beeldschermen gebruikt. Je hebt bijvoorbeeld een televisie, gaming monitor of projector met een HDMI 2.1-poort en 4K resolutie nodig. Vergeet ook niet om HDMI kabels die HDMI 2.1 of hoger ondersteunen te gebruiken.

Bekijk alle HDMI switches

HDMI switch 4K 120Hz

Ben je de trotse bezitter van beide game consoles? Gebruik dan de Connect 720 om deze spelconsoles tegelijkertijd met 1 HDMI-kabel te verbinden met een gaming monitor, tv of projector. Een 4K gaming monitor of 4K tv heeft regelmatig maar 1 HDMI aansluiting die 4K 120Hz ondersteunt. Met de Marmitek Connect 720 heb je de mogelijkheid om altijd 2 HDMI apparaten (4K en/of 8K) aan te sluiten op slechts 1 HDMI-poort.

HDMI 2.1

Zoals eerder gezegd moeten alle apparaten die je op deze nieuwste generatie spelcomputers aansluit HDMI 2.1 of hoger ondersteunen. Wanneer dit niet het geval is profiteer je niet van de unieke eigenschappen en de optimale beeldkwaliteit die nieuwe consoles bieden. De Connect 720 ondersteunt verschillende eigenschappen van de HDMI 2.1 standaard. Het gebruik van deze HDMI switch zal dus geen effect hebben op de unieke eigenschappen van jouw Xbox Series X of PlayStation 5.

Enkele belangrijke gaming features die de Connect 720 ondersteunt zijn:

VRR (Variable Refresh Rate)

VRR is een afkorting voor Variable Refresh Rate. Dit betekent dat jouw beeldscherm de refreshrate aanpast aan de framesnelheid van een console of pc. Wanneer je films of tv-programma's bekijkt, zijn deze meestal op 24 fps, 25 fps of 30 fps, en heb je VRR niet nodig. De framerates in een game zijn veel minder constant en fluctueren sterk doordat er veel actie gaande is. Deze plotselinge veranderingen in framesnelheid veroorzaken screen tearing op beeldschermen die werken met statische verversingsfrequenties. VRR zorgt ervoor dat de refreshrate van het beeldscherm wordt gelijk getrokken met de framerate die de console doorstuurt.

De Connect 720 scoort vooral doordat hij naast 4K met 120 Hz dus ook VRR kan verwerken. Je sluit hierdoor bijvoorbeeld een Xbox Series X en een PlayStation 5 aan op een geschikte tv, zonder dat het beeld gedowngraded wordt naar 60 (of zelfs 30) frames. Dit is veelal het geval bij HDMI switches uit 2021 en eerder, die dus geen VRR ondersteunen.

ALLM (Auto Low Latency Mode)

Automatic Low Latency Mode is ook een feature voor spelconsoles en pc's. Low Latency mode refereert naar de 'Gaming modus' die op de tv te vinden is. ALLM zorgt ervoor dat de bron automatisch aan kan geven dat de Gaming Modus gebruikt moet worden voor het beeld dat wordt afgespeeld. De Gaming Modus zorgt voor minder vertraging tussen jouw input via de controller van een game console en de actie die je op jouw beeldscherm terugziet.

Schakelt automatisch tussen 2 aangesloten bronnen

Deze HDMI switches schakelen automatisch tussen de aangesloten HDMI bronnen. De schakelaar detecteert wanneer bijvoorbeeld de PlayStation 5 of Xbox Series X wordt ingeschakeld en schakelt snel en veilig automatisch naar de juiste bron. Handmatig een actieve bron selecteren via de knop aan de bovenzijde blijft altijd mogelijk wanneer beide apparaten ingeschakeld zijn. Je hebt geen afstandsbediening nodig.

Connect 720

Samenvattend

  • Sluit 2 HDMI apparaten (4K en/of 8K) met 1 kabel aan op de HDMI input van een gaming monitor, tv of projector.
  • Geschikt voor Ultra HD 8K60 (7680 x 4320 / 60Hz) & 4K120 (3840 x 2160 /120Hz) resolutie.
  • Ondersteunt gaming features zoals VRR, ALLM, QMS en QFT
  • Beschikbare audioformaten: DTS-HD Master Audio, Dolby TrueHD, Dolby Atmos, DTS:X, Dolby Digital/AC3 en PCM Stereo.
  • HDR, Deep Color en 4:4:4 chroma kleuren.

Sluit vandaag nog tegelijkertijd jouw PlayStation 5 of X Box Series X aan op de 4K 120Hz HDMI-poort van jouw gaming monitor. 4K gamen was nog nooit zo eenvoudig.

Connect 720 - HDMI switch 8K 60Hz - 4K 120Hz - HDMI 2.1 - 2 in / 1 uit

€ 50,99
€ 59,99 € 50,99
Bekijk product

Connect 740 – HDMI Switch 8K 60Hz – 4K 120Hz – HDMI 2.1 – 4 in / 1 uit

€ 84,99
€ 99,99 € 84,99
Bekijk product

Waarom kiezen voor Marmitek?

Al onze producten zijn uitvoerig getest en voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die wij en onze klanten aan onze producten stellen. Wij bieden al 25 jaar de beste oplossingen voor beeld- en geluidsoverdracht tegen een betaalbare prijs. Wij maken producten toegankelijk voor iedereen; al onze producten zijn plug & play.

Bovendien staan wij altijd klaar om jou te helpen met het vinden van de juiste oplossing voor jouw situatie.

Marmitek. Stay connected.

Terug naar blogs